Korkmayın açık denizlerde sizi batıracak dalga yoktur. Sığ sulardır hep bir tekneyi alaşağı eden. Kaybolmaktır en kötüsü denizlerde, fenerlere güvenin. Buyrun deyin lafınızı, lafla yürüsün peynir gemileri bu kez.





yorgun

>> 23 Mayıs 2009 Cumartesi




Bazen zamanın içerisinde süreklenirsiniz. Anlatamadıklarınız, boğazınıza düğümlenenler ve içinizde yaşattıklarınız hep sizin hayatınızda bir aksama gibi durur.
Oysa hayat ve zaman biteviye akmaktadır. Soruları vardır, talepleri, yalvarışları; insanlarınızın ve de en önemlisi can verdikleriniz dene der, oysa siz denemeyi çoktan vaz geçenlerden olmuşsunuzdur ve hayatı sadece olabildiğince yaşanılır tutma arzunuz vardır. Geçen zamanı ufacık bir tebessümle anma zamanlarında, yorgun ama içinizde kendinize dair hoşnutlukla yorgunluğunuzu çıkarmaktasınızdır. Bakmak ve sadece durmaktır size gereken...


Öylesine hayat akıp gidiyordu ki
Bir gün, sadece bir gün
"dur ve bak" diyemedi.
Sadece suskun
Sadece yorgun
Baktı...



NOT: Modelliği için Özlem'e teşekkür ederim. İyi ki varsın sen kız...

2 yorum:

Seyyah 25 Mayıs 2009 13:30  

daha bir kaç gün önce "durdurun zamanı inecek var" diye dolaşıyordum:)) keşke demiştim keşke, bir "an"lığına bile olsa zamanın dışından bakabilsem.. o zaman farkına vardım ki, gerçekleşmesi imkansız bu dileği dilerken bile "zaman"dan ve "an"dan soyutlanmak mümkün değil. dediğin gibi tek yapabileceğimiz içindeyken durmak ve bakmak, belki de seyirci kalamadığımız akışa kendimizi bırakmak...

Kaptanzade 25 Mayıs 2009 15:24  

Evet kabullenmek gerek elle geleni. Önce uzlaşmak için adım atmak, adım yoksa ise durmak ve beklememek. Umudun adı kendine saygıdan geçer kendi içinde umutsuzsan umutlarında umutsuz oluyor sanırım.
Haydi yaz dolsun artık ruhlara. Keşkelerde inecek var.

diplerde

*Hayatın seni savurduğu yer, senin savrulmak istediğin yer olmayabilir. Dur ve bak; "buraya nasıl geldim"

*dünya batıyor iyi tutun, güneşle tek başına bırakacak seni.(haiku)


İzleyiciler

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP