Korkmayın açık denizlerde sizi batıracak dalga yoktur. Sığ sulardır hep bir tekneyi alaşağı eden. Kaybolmaktır en kötüsü denizlerde, fenerlere güvenin. Buyrun deyin lafınızı, lafla yürüsün peynir gemileri bu kez.





görerek duymak üzerine

>> 24 Şubat 2009 Salı



İşitme kaybı olan bir çok insanımız gözleri ile duyarlar bu konuda onların hayatı duymaları için sevgili Delfina nın bir çalışması var aşağıdaki linkten bu çalışmaya ulaşabilirsiniz. Kanal D Home video bu konuda bir çalışma başlattı ancak henüz iki türk filmine Türkce alt yazı versiyonu yapabildi (Sis ve Gece- Kabadayı) Bilgilerinize.






http://isitmekaybi.blogspot.com/2009/02/isitme-kaypllar-icin-turkce-filme.html

9 yorum:

Seyyah 24 Şubat 2009 13:44  

çok güzel bir proje..gelecek desteklerle geniş bir arşiv oluşur umarım..öenmsendiklerini bilmek açısından güzel bir başlangıç..

beenmaya 24 Şubat 2009 14:12  

aracı olduğum için teşekkürler bende blogumda yer verip yönlendirme yapacağım

Kaptanzade 24 Şubat 2009 14:52  

Bu konuda başka çalışmalarım daha var olgunlaşınca paylaşırım.

Delfina ; 24 Şubat 2009 17:28  

Sevgili Kaptanzade,

Duyarlı yaklaşımınıza ne kadar teşekkür etsem azdır.Sadece yetişkinlerin değil,çocukların da faydalanmasını istiyorum bu projeden...Çizgi filmlerini görsellikle değil bütün olarak izlesinler...

Kucak dolusu sevgiler,

Kaptanzade 24 Şubat 2009 20:01  

Sevgili Delfina,
Sen başlattın emek senin biz sadece çığırtkanlık yaptık. Dediğim gibi D Home Video da bu tür bir çalışma var ancak alt yazı "yasal" platformlarda oldukca maliyet yaratıyor eh bu da tabiki yapımcıları bu tür uygulamalardan uzak tutuyor. Şimdilik bahsi geçen filmlerde bu uygulandı önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak olan "Sonbahar" filmi de yanılmıyorsam Türkçe alt yazılı olarak çıkacak.Keşke minikler için yapılmış olan serilerde de bu uygulama olabilse. Bu konuda çok ses çıkarırsak kimbilir belki vergi muafiyeti gibi kaynaklarla bu işe yapımcılar el atabilir.
Sesiz tanıklık etmek yarine azıcık dürtelim ortalığı gazan mubarek olsun yanındayız.Saygılarımla.

Unknown 26 Şubat 2009 12:14  

Sanat, normal insanlar için olduğu kadar engelli arkadaşlarımızın da ihtiyaç duyduğu bir olgu. Ben de ulaşabildiğim herkese bu çalışmayı ileteceğim. Delfina'ya bu çalışmayı bize duyurduğu için teşekkür ediyorum ve devamını diliyorum. http://www.hayatadahiliz.biz/index.php?option=com_alphacontent&section=5&cat=16&Itemid=360 Bu sitede konuyla ilgili film ve kitap listeleri, sanat haberleri gibi güzel bir çalışma var. ilgilenenlere duyurulur

cem 28 Şubat 2009 22:41  

bu karmaşa arasında, birilerinin böyle faydalı işler yapabilmesi, uğraşması pek güzel.. tebrikler.. katkımız olursa ne ala.

Kaptanzade 28 Şubat 2009 22:57  

Delfina nın dikkat çektiği konuyu fark edip el atmak lazım. Karmaşa hep var.
Gülce, sen zaten bu konuların en sıkı savaşcısısın sağol arkadaşım.

Yeşim Özdemir 4 Mart 2009 16:28  

Son derece önemli bir proje bence. Sen ve ekibin de kendi üzerinize düşeni büyük bir duyarlılıkla yerine getiriyorsunuz Engin. Ben de kendi sayfamdan projenin linkini verdim. Harikasınız:)

diplerde

*Hayatın seni savurduğu yer, senin savrulmak istediğin yer olmayabilir. Dur ve bak; "buraya nasıl geldim"

*dünya batıyor iyi tutun, güneşle tek başına bırakacak seni.(haiku)


İzleyiciler

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP